Ce este (-x ^ 3y ^ 4) (- 2x ^ 2y ^ 5)?

Ce este (-x ^ 3y ^ 4) (- 2x ^ 2y ^ 5)?
Anonim

Răspuns:

= 2 * x ^ 5 * y ^ 9

Explicaţie:

Cea mai ușoară cale (nu neapărat cea mai rapidă) de a rezolva această problemă este extinderea ecuației, apoi simplificarea acesteia:

# (- x ^ 3y ^ 4) (- 2x ^ 2y ^ 5) = -1 * x ^ 3 * y ^

Prin rearanjarea unor termeni asemănători unul altuia:

= - 1 * -2 * x ^ 3 * x ^ 2 * y ^ 4 * y ^ 5

Acum putem folosi regula a ^ m * a ^ n = a ^ (mn) , îl putem simplifica până la:

= 2 * x ^ 5 * y ^ 9