Cum rezolvați 6 (y + 2) -4 = -10?

Cum rezolvați 6 (y + 2) -4 = -10?
Anonim

Răspuns:

# Y = -3 #

Explicaţie:

Acestea sunt pașii pentru a rezolva acest lucru:

1. Extindeți totul

# 6 (y + 2) -4 = -10 #

# 6y + 12-4 = -10 #

2. Mutați tot ce nu are a # Y # în partea dreaptă și totul cu # Y # în partea stângă.

# 6y = -10 + # 4-12

# 6y = -18 #

# Y = -3 #

Există însă și alte metode de rezolvare a întrebării; iată un altul.

# 6 (y + 2) = - 10 + 4 #

# 6 (y + 2) = - 6 #

# Y + 2 = -1 #

# Y = -3 #

Dar, după cum puteți vedea, nu contează ce metodă folosiți, atâta timp cât vă arătați că ați lucrat complet la rezolvarea ei și că nu există erori matematice în dovada dumneavoastră.